«
  1. Anasayfa
  2. Faydalı Bilgiler
  3. Yüz Maskesi Takınca Oluşan Ağız Kokusu

Yüz Maskesi Takınca Oluşan Ağız Kokusu

ağız kokusu

Yüz maskesi özellikle son 3 aydır sokağa çıkmak durumunda kaldığımızda vazgeçilmez aksesuarımız haline dönüştü. Yüz maskesi takmak, evden çıkmak zorunda kaldığımızda hem bizi hem başkalarını daha güvenli tutacağı için takmasak da olmuyor. Peki ama maske taktığınız zaman sizi rahatsız eden bir koku alıyor musunuz? Eğer cevabınız “Evet” ise o halde ağız kokusu sorununa sahip olduğunuzu söylemek mümkün.

Sosyal ilişkilerinizin üzerindeki olumsuz etkisinin dışında kötü nefes, bazı önemli hastalıkların ve koşulların da bir işaretçisi olabiliyor. Diyabet, tıbbi bir enfeksiyon, böbrek yetmezliği veya karaciğer rahatsızlığı gibi hastalıklar kötü nefes kokusuna sebep olabileceği gibi en yaygın diğer bir nedeni de kötü ağız hijyenidir. Gıda parçacıkları dişlerinizde kaldığı zaman oluşan bakteriler ağzınızda kötü bir kokuya neden olur. Hem ağız kokusu ile mücadele etmek hem de maske takmayı daha keyifli bir deneyim haline getirebilmek ise mümkün… Nasıl mı?

Yüz Maskesi Takınca Oluşan Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

  • Doğru fırçalama tekniklerini uygulamanız önemli. Dişlerinizin arasına sıkışan yemek parçalarının bakterilere dönüşmesini engellemek için her gün dişlerinizi sabah, öğlen ve akşam olmak üzere düzenli bir şekilde fırçalamaya özen gösterin.
  • Diş macunu olarak florür içeren ürünleri tercih edin.
  • Dişlerinizin arasına sıkışan yemek atıklarını daha kolay temizleyebilmek için diş ipi kullanın.
  • Dişinizi fırçalarken , fırça ile yanaklarınızı ve dilinizi de fırçalayın. Bu şekilde yanak ve dilinde fırçalanması bakteri yükünü azaltacağından ağız kokusununda önüne daha rahat geçmenizi sağlayacaktır.
  • Bir nane ile ağız kokunuzu maskeleyebilirsiniz. Ancak yediklerinizin bir kısmından gelen kokular, fırçalasanız bile tam olarak geçmeyebiliyor. Diş Hekimlerinin yaptığı araştırmalara göre, soğan, kahve ve sarımsakta bulunan alil metil sülfür kan dolaşımınızda belli bir süre kalıyor. Buna bağlı olarak da tüketildikten 72 saat sonrasına kadar nefesinizle atıldığı için ağız kokusuna da maruz kalmak zorunda kalınabiliyor.
  • Limon, gevrek meyveler, maydanoz, elma veya havuç gibi tükürük üretimini uyaran sebzeleri tüketin.
  • İçme suyunu bol bol tüketin.
  • Sigara tüketimini azaltın.
  • Çok fazla tatlı tüketmekten kaçının. Diş hekimleri karamel ve sakız gibi yapışkan şekerlerin de ağız kokusunun en büyük suç ortaklarından olduklarını belirtiyor. Eğer çok tatlı yemek istiyorsanız ağızda daha çabuk çözünen sade çikolatayı tüketebilirsiniz.