Islanan veya suya düşen telefonunuzu sadece 5 adımda tamir edebileceğinizi biliyor muydunuz? Suya düşen telefonu sadece 5 adımda nasıl tamir edebileceğinizi siz değerli okuyucularımız için paylaşıyoruz.
1-Telefonun Bataryasını Çıkarın
Sıvı materyallerin elektronik cihazlara zarar verdiği bilgisi aslında yanlış bir bilgidir. Sanıldığının aksine sıvı materyallerin çoğu tek başına elektronik cihazlara zarar veremez. Zarar veren asıl elektrik ile birlikte meydana gelen ve cihazın donanımsal bir takım parçalarını işlev dışı bırakan kısa devredir. Bu sorunun önüne geçebilmek adına su ile temas eden bir telefonun biran önce kapatılıp, enerji yani elektrik kaynağını kesebilmek amacıyla bataryasını çıkarmak gerekir.
2-Parçalarını Çıkarın
Cihazı kapatıp, enerji kaynağını kestikten sonra telefonun diğer ayrılabilen parçalarını çıkartın. Cep telefonunuzdan suyun tahliye edilebilmesi ve mümkün olduğu kadar çok noktasının hava alabilmesi için; SD kart, arka kapak, kulaklık, SIM kart gibi parçaların olabildiği kadar hızlı bir şekilde telefondan çıkartılmasına özen gösterin.
3-Islaklığı Giderin
Bataryası ve çıkarılabilen tüm parçaları ayrılan akıllı telefonun yüzeyinde bulunan sıvının yok edilebilmesi için bu aşamada, dar bir uca sahip olan güçlü ve şarjlı bir el süpürgesi kullanın. En az 5 dakika boyunca elektrikli süpürge ile cep telefonunuzun ayırdığınız tüm parçalarındaki nemi çekin.
4-İyi Bir Şekilde Kurulayın
Kurulama aşamasında yurtdışında tercih edilen ve yaygın olarak kullanılan yöntem, yukarıda belirttiğimiz ilk 3 aşamadan geçen telefonu kahvaltı gevreğinde bekletmektir. Türkiye koşullarına daha uygun olan yöntem ise suyla temas eden akıllı telefonunuzun nemini çekmek için yaklaşık 48 saat boyunca telefonu pirinç içinde bekletmektir. Tercih size kalmış…
5-Nemi Kontrol Ettikten Sonra, Bataryayı Takın
Suya düşen telefonu, pirinç veya kahvaltı gevreğinin içinde 48 saat kadar beklettikten sonra, bataryasını tekrar takabilirsiniz. Ancak bataryayı takmadan önce nem kalmadığından emin olun. Eğer nem kalmışsa cep telefonunuzu bir süre daha aynı şekilde beklettikten sonra bataryayı takabilirsiniz.
Bir Cevap Yaz