«
  1. Anasayfa
  2. Cilt Bakımı
  3. Yüzünüzde Argan Yağı Kullanmanın Faydaları

Yüzünüzde Argan Yağı Kullanmanın Faydaları

argan yağı

Mucizevi Argan yağının faydaları saymakla bitmiyor. Herkesin saç için faydalı olduğunu bildiği argan yağı aslında yüzünüz için de oldukça faydalı. Fas’ın Güney Doğu bölgesine ait olan Argan ağıcı çekirdeğinden elde edilen bu yağ tamamen doğal bir üründür.

Kuşkusuz argan yağı denince ilk olarak saça sağladığı faydalar akla geliyor. Aslında saça hacim ve parlaklık katan bu yağ, cilt üzerinde de çok büyük faydalara imza atıyor. Gelin şimdi yüzde argan yağı kullanmanın sağladığı faydalar nelermiş bir göz atalım.

Argan Yağı Birçok Faydalı Mineral İçeriyor

Antioksidanlar ile dolu olan bu yağın içerisindeki; E Vitaminler, omega yağ asitler ve linoleik asitler cildiniz için mükemmel bir besin değeri sağlıyor.

Argan Yağı En Kuru Cildi Bile Nemlendiriyor

Argan yağının sağladığı faydalar arasında nemlendirici özelliği de yer alıyor. Mucizevi bu yağ, yüzlerde mükemmel bir nemlendirici görevi üstleniyor. Kuru ciltlere sürüldüğünde yağ dengesini kontrol ederek, sebum dengelerini düzeltiyor.

Akne Çıkmasını Önlüyor

Yüzünüze direk saf bir yağ sürmek konusunda eğer endişe duyuyorsanız merak etmemenizi söyleyebiliriz. Çünkü bu mucizevi yağı cildinizin yapısını kontrol ediyor ve böylelikle de akne çıkmasını önlüyor. Argan yağında yer alan antioksidanlar akneleri azaltıyor ve E vitaminin de akneleri iyileştiriyor.

Anti-Ageing Serumu olarak Kullanılıyor

Argan yağı iyileştirici anti-ageing serumu olarak da kullanılabiliyor. Oksidatif hasarlarını önlüyor ve UV ışınlarından koruyarak anti-ageing bakımı sağlıyor. Cilt uzmanları argan yağındaki antioksidanların özellikle zarar gören ciltler için mükemmel bir şifa kaynağı olduğunun altını çiziyor.

Argan Yağının Kullanım Şekli

Bu mucizevi yağı, hem günlük bir nemlendirici olarak hem de gece kullanabilirsiniz. Oldukça hafif bir dokuya sahip olduğu için kesinlikle rahatsız etmiyor.

Hindistan Cevizi Yağının En Büyük Rakibi Olarak Görülüyor

Hem kuru ciltler hem de saçlar için Hindistan cevizi yağının çok iyi bir nemlendirici özelliğine sahip olduğu biliniyor. Ancak yine de Hindistan yağı yerine argan yağı tercih ediliyor. Bunun en büyük özelliği ise Argan yağının sivilce eğilimli ciltlere sahip olanlar için daha iyi bir seçenek olması. Buna ek olarak hindistan yağından çok daha iyi anti-ageing özelliğine sahip olduğu da yine cilt uzmanları tarafından desteklenen diğer bir bilgi.