Yüzümüzde bulunan kaslar zamanla gevşemeye başlar ve sıkılığını da kaybeder. Bu durumun önüne geçebilmek için ise akla ilk botoks, dolgu ve estetik operasyonlar gibi çeşitli yöntemler gelir. Ancak bunların hiç birine ihtiyaç duymadan genç kalmanın acısız, bütçe dostu ve yan etkisiz bir yöntemi daha var. Ne mi? Bu yöntemin adı Yüz yogası.
Yüz Yogası Kan Dolaşımının Hızlanmasını Sağlıyor
Saçın başladığı noktadan göğüs dekoltesinin bulunduğu bölgeye kadar toplamda 57 adet kas var. Yüz yogası tüm bu kasları adeta bacak ve karın kaslarımızı çalıştırır gibi çalıştırabiliyor. Özellikle kırışıklık ve sarkmaları sadece bir krem kullanarak yok etmek imkansızdır! Meydana gelen sarkma ve kırışıklıkları önlemek için yüzümüzde bulunan kas gruplarını çalıştırmak gerekir. Yüz yogası egzersizleri ile; kan dolaşımını hızlandırmak, kolajenini tetiklemek ve cildin oksijenini arttırmak mümkün.
Yüz Yogası Egzersizlerine Ne Zaman Başlanmak Gerekir?
Yüz yogasına başlayacak bireylerin ise 18-20 yaşını doldurmuş, ergenlik sivilcelerinden kurtulmuş, hormon gelişimini tamamlamış bir cilte sahip olması çok daha doğrudur. Sadece belirtilen bu yaş aralığına değil, aynı zamanda vücudun verdiği bir takım işaretlere de dikkat etmek gerekiyor. Her yaş grubu için burada dikkat edilmesi nokta; boyunda herhangi bir düzleşme ya da fıtık olup olmadığıdır. Eğer bu gibi durumlar varsa kişinin yüz yogası egzersizi yaparken çok daha dikkatli olması gerekir.
Yüz Yogası Egzersiz Hareketleri
Hem kadınlar hem de erkekler aynı hareketleri uygulayabilir.
Haftada en az üç kez belirtilen hareketler uygulanmalıdır. Yüz Yogası egzersizler yaklaşık 20 dakika kadar sürüyor. Tabii tekrarları kendi isteğinize göre arttırarak süreyi ayarlamak sizin elinizde.
Şimdi gelin Dört temel egzersiz ile kaslarınızı nasıl güçlendirmeye başlayacağınızın detaylarına geçelim. Lourdes Çabuk, yüz yogası ve siddha yoga eğitmeni yüz kaslarını sıkılaştırmak ve acısız, iğnesiz, operasyonsuz botokslu gibi görünmeniz için ilk etapta 3 hareket yapabileceğinizi söylüyor.
Yüz Kasları İçin Yüz Yogası Hareketi
- Ağzınızı hafifçe açıp, dudaklarınızı içeriye doğru bükün.
- Harekete başlamadan hemen önce derin bir nefes alın. Küçük ‘u’ şeklinde olan ağzınızı büyük ‘o’ şekline geçirin. Bu haraketi yaparken dudaklarınızın içeriye doğru dönük olması gerekiyor. İçten gelen bir gülümseme ile yanaklarınızı hem yukarı hem de yana olabildiğince gerin. Yüzünüzde bu hareketi yaparken çizgi oluşmamasına da dikkat edin. Yüzünüzü ve nefesinizi bu şekilde 10 saniye tutup, nefes verin.
- Tekrar derin bir nefes alıp, beş saniye kadar nefesinizi tutun. Ardından yavaşça nefesinizi verin ve beş saniye kadar dinlenin. Bu hareketi üç kere tekrarlayın.
Alın Kasları ve Göz Kapakları İçin Yüz Yogası Hareketi
- Nefes vererek ciğerlerinizde bulunan havanın tamamen boşalmasını sağlayın. Sonra burnunuzdan derin bir nefes alıp, beş saniye tutun. Ardından nefesinizi yavaş yavaş verin.
- Her iki elinizin avuç içleri ile (alttaki görselde olduğu gibi) kaşlarınızın altındaki bölgeye baskı yapın ve kaşlarınızı “V” şeklinde gelecek şekilde yukarı doğru kaldırın.
- Tüm hareket boyunca derin derin nefes alıp verin.
- Aşağıya doğru bakıp, göz kapaklarınızın iyice gerilmesini sağlayarak, kaşlarınızı çatın.
- Hem nefesinizi hem de yüzünüzü bu şekilde yaklaşık 10 saniye kadar tutup, nefes verirken de ellerinizi bırakın.
- Bu hareketi 3 kere ard arda tekrarlayın.
Gırtlak Adalesinin Güçlenmesi için Yüz Yogası Hareketi
- Alt dudağınızı ve çenenizi öne doğru çıkartın.
- Başınızı yavaş şekilde arkaya doğru yaslayın.
- Dilinizi üst damağınıza yapıştırıp, çenenizi yukarı kaldırın ve sıkın.
- Bu pozisyonda yaklaşık 10 saniye kadar kalmaya özen gösterin.
- Aynı anda gırtlak bölgenize çok hafif ve nazik dokunuşlar ile masaj yapın.
- Alt dudağınızı ve çenenizi öne doğru çıkarıp, başınızı sola çevirin.
- Dilinizi üst damağınıza yapıştırıp, başınızı arkanıza doğru yaslayın.
- Çenenizi yukarıya doğru kaldırıp, sıkın. 10 saniye bu şekilde bekleyin.
- Nefesinizi yavaşça vererek başlangıç pozisyonuna getirip, aynı hareketi sağa doğru da uygulayın.
- Bu pozisyonu her iki yön içinde üçer kez tekrarlayın.