Emine Saraç güzellik merkezi, sizlere bilinçli güzelleşmenin kapılarını açıyor. Cildin ihtiyaçlarını çok iyi belirleyen ekibi ile daha salona ilk adım attığınız andan itibaren size güven veren bir güzellik merkezi burası. Emine Saraç Güzellik Merkezi’nin kurucusu Emine Saraç ile yaptığımız keyifli röportajımızda kendisi sadece salonda yapılacakları değil, evde yapılacaklar listesini de veriyor. Cilt bakımı, cilt temizliği ve cilt ile ilgili tüm sırları Emine Saraç’tan dinlemeye hazırsanız, kağıt ve kaleminizi de yanınıza aldıysanız röportajımıza başlıyoruz…
Soru1: Emine Hanım öncelikle sizi biraz daha yakından tanıyarak röportajımıza başlayalım istiyorum. Bize kendinizden ve Güzellik Merkezi açana kadar ki geçen süreçten bahsedebilir misiniz?
Ben 21 yıldır bu sektörün içindeyim. Okul hayatımı bitirince hemen işe başladım. Hem okul hayatımdaki bilgileri hem 21 yıldır biriken tecrübelerimi şimdi kendi kliniğimde paylaşıyorum. İngiltere’ aldığım eğitim ve diploma ile sadece burada değil, yurt dışında da yeterliliğimi kanıtladım. İngiltere dönüşü belli bir süre hocalık yapıp iş hayatıma devam ettim. Benim kimyacı bir tarafım da vardır. Mesleğe başladığımdan beri kendim ilaç karışımları yapıyor ve hastalarıma öneriyorum. Yıllardır akne, sivilce, leke tedavilerinde çalışarak hastalarımı çok memnun edecek sonuçlar elde ettim.
Soru2: Güzellik ve bakım denince akla çoğunlukla ilk cilt bakımı gelir. Sizce cilt bakımı kaç yaşından itibaren yaptırılmaya başlanmalıdır?
Ben yaptığım işi sadece bakım olarak adlandırmıyorum. Asıl uzmanı olduğum alan akne ve sivilce tedavisi olduğu için cildi bir bütün olarak ele alıyorum. Benim yapmaya çalıştığım cildi tedavi etmek, sağlıklı görünmesini sağlamak ve cildi aldığı tahribatlara karşı korumaktır. Bunları yaptığınızda zaten cildi güzelleştirmiş oluyorsunuz. Bu yüzden bana 10 yaşındaki çocuk da geliyor. Eğer cildinizde tedaviye ihtiyaç duymuyor sadece duru ve temiz bir görünüşe sahip olmak istiyorsanız, estetik bir müdahele istemiyor klinik işlemlerle sonuç almak istiyorsanız bize gelebilirsiniz. O yüzden bir yaş aralığı vermeyeceğim. Çünkü ben cilt için geçici değil kalıcı çözümler yaratmaya çalışıyorum. Sizi cildinize yatırım yapmaya yönlendiriyorum.
“Ben cilt için geçici değil kalıcı çözümler yaratmaya çalışıyorum. Sizi cildinize yatırım yapmaya yönlendiriyorum.”
Soru3: Profesyonel cilt bakımının önemini, nasıl yapıldığını ve ne kadar aralıklarla yapılması gerektiğini kısaca anlatabilir misiniz?
Bu işin profesyonel yapılması çok önemli. Elbette imkanlarımız doğrultusunda evde de yapacağımız uygulamalar olabilir. Ancak her işte olduğu gibi uzmanlarca yapılmasını öneriyorum. Çünkü derimiz yaşayan bir organımız. Dış etkenler, stress, hava, yeme –içme alışkanlıkları, genetik faktörler cildimizde olumsuz etkiler bırakabilir. Bu olumsuzluklardan kurtulmak için size mutlaka profesyonel bakımları öneriyorum. Her derinin farklı çözümlere ihtiyacı vardır. Bu yüzden de yapılan işlemlere göre bakımlarımızın periyotları var.
Soru 4: Sizin güzellik merkezinize gelen misafirlerinize uyguladığınız Temel Bakım nedir?
Bu bakımda amacımız ilk önce cildin analizini yapmak, bu analize göre uygun ürünleri kullanarak cildi temizlemektir. Bundan sonra yapacağımız tüm işlemler cilde daha iyi nüfuz edecek ve doğru sonuç alınmasını kolaylaştıracaktır.
Soru 5: Okuyucularımıza önerebileceğiniz evde uygulanabilecek günlük veya haftalık bakım önerileriniz nelerdir?
Ben birkaç bitki ve onun nasıl kullanılacağı hakkında bilgi vermek isterim. Bu bitkileri aktarlardan bulabilirler.
Kaolin: Suda erimeyen beyaz bir tozdur. Suyu ve yağı kolayca çektiğinden yağlı ciltlere uygulanan maskelerde kullanılır.
Kiraz: Pembe kiraz, diriliğini kaybetmiş olan ciltlerde yararlıdır. Maske olarak kullanılır veya cilde sürülür, bir süre sonra yıkanır.
Kayın: Bu ağacın dış kabuğu kaynatılarak elde edilen losyon, çillere ve ellerdeki her türlü lekeye iyi gelir. Yirmi gr kabuğun veya genç yaprağın üstünü örtecek kadar su konur, ateşte bir taşım kaynatılıp demlenmesi için beklenir. Soğuyunca süzülüp losyon olarak lekelere sürülür ve kuruması beklenir.
Kekik: Çok iyi bir antiseptic olan kekik gevşemiş, yumuşak ciltlerde yararlıdır. Çay gibi demlenip kompress olarak yüzün alt kısımlarına ve boyna uygulanır. Buğu banyosu olarak uygulandığında gözenekleri açar, yağ bezlerinin faaliyetlerini dengeler.
Hatmi: Cildi tahriş etmeden yumuşatan bu bitkinin çiçeği ve yaprağı kullanılır. Buğu banyolarında ya da kompress olarak sivilceli ciltlere uygulanır.
Maya:Yüzünüzü nemlendirmek ve dış etkenlere karşı korumak için mayadan yararlanabilirsiniz. Yüksek dozda pretin içerdiği için cilt dokularının yeniden yapılanmasını sağlar. Mayayı sulandırarak krem haline getirin. Karışımı yüzünüze ve vücudunuza sürüp, on dakika beklettikten sonra yıkayın.
Soru 6: Merkezinizde uyguladığınız “OxyJet”, “Skin Stamp” ve “EZ CO2 Enzim Maske”hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?
Oksijen eşi benzeri olmayan Anti-aging, Anti-pigmentasyon ve Anti akne bakımlarını yaptığım bir işlemdir. Yaz-kış yaptığım bu uygulama cildin nem miktarını arttırır, ince ve derin kırışıklıkları azaltır, ciltte lifting etkisini arttırır. Ciltte yarattığı bariyer ile cildi dış etkenlere karşı korur. Her uygulama için ayrı bir kiti olan oksijen bakımında kişiye uygun olan serumu %98 saflıktaki basınçlı oksijenle cildinize uyguluyorum.
Ez CO2 Enzim Maske, akne, leke, yenilenme bakımlarında, sebum dengesinin bozuk olduğu cilt durumlarında kullandığım bir maskedir. Yaz-kış yaptığım bir ugulamadır. İlk seferde bile cildinizdeki farkı hissedeceksiniz.
Skin Stamp, genetik yaşlanma, akne skarları, ince çizgilerin açılması, cildin sıklaşması ve yukarı toplanması bakımından oldukça etkilidir. Cildin ihtiyacına göre uygun serumları, paslanmaz çelik ve titanium iğneler sayesinde açtığımız mikro kanallarla cilde nüfuz edilmesini sağlıyorum.
Soru 7:“Skin Stamp” ve “EZ CO2 Enzim Maske” kuru, yağlı ve karma olmak üzere tüm cilt tipleri için uygun mudur?
Ez CO2 maske hem akne, hem de leke bakımlarında kullanıldığı için tüm cilt tipleri için uygundur. Skin Stamp de sonuçları itibariyle tüm cilt tiplerine uygulanabilir.
Soru 8: Yağlı cilt tipine sahip olanların en çok karşılaştığı problemler, cilt sarkmaları ve akne. Sizin yağlı cilt tipleri için özellikle önerdiğiniz bir tedavi yöntemi var mı?
Yağlı ciltlerde temel bakım öncelikle yaptığım bir uygulamadır. Temel Bakım zamanlarını cildin durumuna bakarak karar veriyorum. Temel Bakım esnasında kendi hazırlamış olduğum tıbbi karışımlarla tedavi sürecine başlıyorum. Sonrasında içerisinde salisik asit ihtiva eden ürünlerle işlemlerimize devam ediyoruz.
Yüzdeki sarkmalar için Skin Stamp ve Kimyasal Peeling uygulamasını yapıyoruz. Özellikle lifting etkili Mezoterapi de yüz sarkmarında olduça başarılı.
Soru 9: En fazla karşılaşılan cilt problemlerinden biri de kuşkusuz cilt lekeleri. Sizin uyguladığınız Leke Tedavisi hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?
Bizim burada uyguladığımız çeşitli kimyasallarla tedaviye başlıyoruz. Sonrasında eve verdiğimiz ürünlerle devam ediyoruz.
Soru 10: Kullanılan kozmetik ürünlerde cilt bakımımızın sağlığını etkiliyor. Kozmetik ürün seçerken sizce nelere dikkat etmek gerekiyor?
Ben daha çok dermokozmetik ürünleri tercih ediyorum. Kozmetik ürünlerde ise güvenilir ve cildinize uygun ürünleri öneririm.
Bu güzel röportaj ve verdiği aydınlatıcı bilgiler için Online Kadın Dergisi okuyucuları adına Emine Saraç’a çok teşekkür ediyoruz…
Bir Cevap Yaz