«
  1. Anasayfa
  2. Moda
  3. 2014 Saç Modası

2014 Saç Modası

sac-modasi

2014-2015  kış saç modasında ilk etapta asimetrik kesimler; gözleri kapatan kaküller ve marjinal saç tonları dikkat çekiyor. Ancak birbirinden iddialı saç modelleri kadar saç kesimleri de sezona imzasını atacak cinsten.  İşte bu sezon sıkça görmeye alışacağımız 2014-2015 sonbahar ve kış saç kesim modası

Biz kadınlar için saç modelleri oldukça önemlidir. Seçtiğimiz saç modeli ve kesiminin bizi en iyi şekilde yansıtmasına özen göstererek, seçtiğimiz saç modeli ile bir bütünlük oluşturmamız gerekir. Kişiliğinizi ve karakterinizi en iyi şekilde yansıtmanıza yardımcı olacak saç kesim modellerini Online Kadın Dergisi okuyucularımız için araştırdık.

Bohem, Feminen, Androjen ve Gotik saç kesim modelleri 2014 ve 2015’in en popüler 4 saç kesim modeli arasında yer alıyor.

Bohem saç kesim modeli;

Hippilerden, ikinci el giysilerden ve çingenelerden alınan ilham sonucunda yaratılan bir tarz. Bohem saç kesim tarzını en iyi simgeleyen ise vurgulu kaküller oluyor. Gözleri nispeten kapatacak uzunlukta olan kaküller ve devamında tel tel ayrılan uzun saçlar yüze apayrı bir anlam katıyor. Bu saç kesimini tercih edenlerin saç renkleri ise turuncu ve kızıl gibi daha sıcak renklerden oluşuyor.

Feminen Saç Kesim Modeli;

Fransız kadının dişiliği ve 1950’li yılların etkileri ile gelen şıklığın karışımı olan bir tarzdır. Farklı uzunluklardaki kaküller ile asimetri hissi, gözleri tamamen örten uzunluklar, keskin köşeli kesimler, inceltilmiş düz saçlar ve yandan ayırımlarla yaratılan dengesiz bir dişilik. Bu saç kesimi ile tercih edilen en mükemmel saç renkleri ise vanilya tonları ve kutup güneşi röflelerdir.

Androjen Saç Modeli;

Bu saç modelinin uyandırdığı temel his asimetri ve karışıklık hissidir. Daha erkeksi kesimler kadınlarda güçlü bir görünüm sağlamaktadır. Önden başlayarak yay şeklinde devam eden kesimler ile bir tarafı çok kısa diğer tarafı daha uzun olan saçlar bu tarz için uygundur. Androjen saç kesim modelinde saçınızı ister parlak ve düz taranmış, ister mat ve karışık olmak üzere oldukça farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Tercih edilen renk seçimi ise şampanya rengidir.

saç kesim modeli

Gotik Saç Modeli;

Milano defilelerindeki karanlık tema göz önünde bulundurularak esinlenilmiş bir tarzdır. Gözün önüne düşen uzun tutamların saklamış olduğu kare kesimli kaküller ön plana çıkar. İster öne düşürülsün ister yandan ayrılsın gotik trendin asimetrik ve gizemli havası vardır. Bu tarza en uygun renkler ise; mürdüm, vişne, sarı, böğürtlen ve koyu kahvedir.

2015 saç modası

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *