ONLINE KADIN DERGİSİ

Kronik Ağrılar İçin Bitkisel Çözümler

Hemen herkesin ortak bir derdi haline dönüşen kronik ağrılar artık dert olmaktan çıkıyor. Çok fazla ilaç ve ağrı kesici almanın da farklı yan etkileri bulunduğundan, uzmanlar tarafından da onaylanan bitkisel çözümler ile kronik ağrılarınızdan kurtulmanız mümkün. Uzmanlar, bitkisel ilaçların zaman içerisinde etki ettiklerini ve çoğu kez de hastalığı kökünden çözmekte son derece etkili olduklarını söylüyor.

Kronik Ağrılar İçin Bitkisel Çözümler Nelerdir?

Birbirinden değerli uzmanlar tarafından açıklanan, çeşitli kronik ağrılar için bitkisel çözüm önerileri ise şu şekilde;

  • Medicopin’de görev yapan Dr. Vijay Vad, özellikle sırt ağrılarının daha çok depresyon ile bağlantılı olduğunu belirtiyor. Bunun çözümü için ise D vitamini almayı öneriyor.
  • Devamlı ağrı kesici kullanmak zorunda kalan romatizma hastalarında etkisi kanıtlanmış olan bitkisel güçlerin en başında zerdeçal geliyor. Özellikle zerdeçalın etken maddesi olan ve hint safranlarında da bulunan kumin (Curcumin) ve zencefil ekstresi romatizma ağrılarına çok iyi geldiği ifade ediliyor. Curcumin’in diğer faydaları arasında ise; mide yanması, kilo vermeye yardımcı olması, kolesterol azaltılması, Alzheimer, insulin direncini artırması ve kanser gibi hastalıkların gelişimini önlemesi yer alıyor.
  • Fitoterapi Uzmanı ve aynı zamanda “Yaşam Sevinci” kitabının yazarı olan Dr. Ümit Aktaş’ta hem bağışıklık sistemini güçlendiren hem de anti-inflamasyon özelliği bulunan Omega-3 takviyesi almanın ağrıların azalması için bire bir olduğunu belirtiyor. Omega-3 için; uskumru, somon, ıspanak, lahana, ceviz, fındık, kabak çekirdeği ve semizotu tüketilmesi öneriliyor.
  • Uzmanlar ayrıca D vitamini rezervini dolu tutmanın da ağrı kontrolü için önemli bir etkiye sahip olduğunu hatırlatıyor.
  • Dr. Mehmet Öz; sırt ve boyun ağrıları için günde sadece bir veya iki mg kadar B12 vitamini takviyesi alınmasının ağrıları engellemekte etkili rol oynadığını söylüyor. Dr. Mehmet Öz, sırt ve boyun ağrıları için ayrıca Kapsaisin kreminin de iyileştirici etkisi olduğuna değinerek, bu kremin sırt ve boyun kaslarına masaj yaparak sürülmesinin kişiyi fazlasıyla rahatlatacağının üzerini çiziyor. Bu krem, her hangi bir kronik ağrıya karşı günde üç kere uygulanabilmekte. İlk sürüldüğünde biraz yanma hissinin oluşabileceğini belirten Sayın Öz, bunun çok normal olduğunu bu sebeple korkmadan uygulamaya devam edilmesi gerektiğini söylüyor.