ONLINE KADIN DERGİSİ

En Ucuz Bilet Kaç Hafta Önce Alınır?

Sky Scanner, yaptığı araştırma sonucunda en ucuz uçak bileti için en doğru rezervasyon zamanını tespit etti.

İskoçya merkezli seyehat arama motoru olan Sky Scanner’ın Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, son üç yıl içerisinde gerçekleşen 250 milyonun üzerindeki uçak seyahat verisini incelediklerini ve inceleme sonucunda da en uygun uçak bileti alma süresinin 20 hafta önce olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Türklerin uçak bileti rezervasyonunu yaklaşık 39 gün öncesinden yaptığını belirten Özkök, “Biz İspanyollar gibi biraz son dakikacıyız. İngilizler ortalama 72 gün öncesinden uçak biletini alıyor. Bu şekilde ucuz uçak bileti alma fırsatını kaçırıyoruz. Amerika’da ise ucuz uçak bileti almanın süresi 30 hafta. Bu şekilde New York bileti alırken ortalama 400 TL daha ucuza uçak bileti alma imkânınız mevcut” dedi.

SON DAKİKA UÇAK BİLETİ ALAMK BİR KUMARDIR

Daha yeni seyahat eden bir millet olduğumuza parmak basan Özkök, 10 sene önce seyahat etmenin Türkiye için lüks olduğunu ancak artık günümüzde bunun değiştiğini belirtti. Hafta içi uçmanın hafta sonuna göre çok daha ucuz olduğunu ifade eden Özkök, ayrıca şu bilgileri verdi: “Genelde aktarmalı uçuşlar daha uygundur. Bunun dışında, bazen değişik havayoluyla seyahat edip, başkas bir havayoluyla dönmek de ucuz uçak bileti bulmak için alternatif oluşturabiliyor. Uçak biletlerini son ana bırakmak ise kesinlikle bir kumar!

YAZ İÇİN UÇAK BİLETİNİZİ ŞİMDİDEN ALIN!

Uçak Bileti Türkiye’de en çok Ağustos ayında pahalıdır. Bu yüzden yaz ayları için tatil planları yapanların şimdiden uçak biletlerini alması gerekiyor.