«
  1. Anasayfa
  2. Anne Çocuk
  3. Mutlu Aile Olmanın 4 Adımı

Mutlu Aile Olmanın 4 Adımı

mutlu aile

Kim mutlu bir ailesi olsun istemez ki? Yapılan araştırmalar sonucunda mutlu bir aile olabilmek ve sağlıklı çocuklar yetiştirebilmek için yapılması gereken 4 adım belirlenmiş.

İşte size 4 adımda mutlu aile olabilmenin basit formülü;

  1. Akşam Yemekleri: Akşam yemeklerinin aile ile birlikte yenmesinin çocukların gelişimi için çok önemli olduğu yapılan araştırmalar sonucunda saptanmıştır. Aileleriyle akşam yemeği yiyen çocukların hem daha az depresif semptonlar gösterdiği hem de %12’sinin daha az kilo obezite sorunu yaşadığı, %24’ünün daha fazla sağlıklı seçim yapabildiği ve %35’inin daha az yeme bozukluğu gösterdiği kanıtlanmıştır.
  2. Rutinler; Çocuklarınızın hayatında yarattığınız rutinler belirsizlikler ile başa çıkabilmeleri için çok önemli bir araçtır. Örneğin uyku saatlerini rütin bir hale getirmek, daha iyi ve kaliteli bir uyku anlamına gelmektedir.
  3. Akşam Saatleri; Özellikle çalışan anne ve babalar için akşam saatlerini verimli geçirmek çok önemlidir. Çocuğunuz ile gün içerisinde kesilmiş olan iletişiminiz bu saatlerde tekrardan güçlenmeye başlayacaktır. Gündüz başkaları tarafınfan bakılan çocuk, içine kapanır, ebeveynlerini özler ve eve dönmelerini dört gözle bekler. Amerika’da yapılan bir araştırma sonucunda ebeveynlerin eve geldiklerinde, eğer birden fazla çocukları varsa her birinin gözlerine tek tek bakmaya özen göstermelerinin önemli olduğunu kanıtlanmıştır. Uzman doktorlar yaklaşık 10 dakikadan oluşan kısa süreli plansız küçük eğlencelerin çocukların akşam saatlerinde yorgunluktan dolayı oluşan damarlarında ki stres hormonunu azalttığını vurguluyor.
  4. Kardeş Çekişmesi; Kardeş çekişmeleri ailede en büyük sorunların başında gelmektedir. Kardeş çekişmelerine en fazla yol açan kim biliyor musunuz? Tabi ki anne ve babalar! Özellikle de birine karşı kurulan “Aslan oğlum benim, atletik kızım, çalışkan oğlum ve güzel kızım” gibi dikkatsizce kurulan etiket sahibi cümleler. Bu tarz ayırımcılığa yol açabilecek ve çekişme yaratabilecek cümlelerden kaçınmanızı öneriyoruz.
Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *